top of page
Ett år gammalt barn står bredvid stolen och firar ett års födelsedag

Barnfotografering

Barnfotografering

Tillsammans skapar vi minnen för livet

Vi fotograferar barn i alla åldrar - från bebisar över 1 månad till tonåringar.  Vi brukar erbjuda fotografering inomhus i vår studio i Uppsala eller utomhus på någon vacker plats i vårt eller ert närområde. Kanske en plats som är ert alldeles egna smultronställe.
​​​​​​​

När det gäller barnfotografering av små barn, tänk på att boka en tid där barnen är pigga. Om ditt barn blivit sjuk eller inte alls är på humör, så ringer du oss så bokar vi om tiden. Vi rekommenderar att försöka ha kläder i neutrala, jordnära färger. Tänk att det är bättre att ta med fräscha/nya kläder än ingångna.  Det finns möjlighet till ombyte, så ta gärna med fler par byxor, tröjor och klänningar så bestämmer vi tillsammans vilka av de kommer att passa perfekt för fotograferingen. 

 

När det gäller fotografering av tonåringar så bollar vi först idéer med de och ber de om inspiration. 

Vi alla har varit i deras ålder med,  så vi vet precis hur det känns när det gäller humörsvängningar och osäkerhet. 

Varje tonåring har en unik stil och det är fantastiskt! Alla är olika och det är som vackrast i varje individuell  fotografering. Att förstå och respektera tonåringens kreativa smak ger oss en bättre uppfattning om exakt vilka typer av foton de skulle vara nöjda med.

Nordisk stil

Nordisk eller också kallad Skandinavisk stil är enkelt, funktionellt, minimalistiskt, stilrent och subtilt. När det gäller färger är de jordnära, ofta ljusa och avtonade.

Exklusiva bilder

Anpassade och individuella bilder som inte lik några andra. Våra props, rekvisiter och redigeringstill skaffar något unikt och exklusivt.

I fotoatelje, utomhus eller hos er

Vi älskar att jobba inom och utomhus. Det spelar ingen roll om det är i hagen, i vårt studio eller hemma hos er, - vi skapar magiska historien vart ni än är.

SMASH THE CAKE
eller

Ettårsfotografering

Är du redo för lite magskratt och för en rolig röra? 

Vad är "Smash The Cake" ? En cake smash en amerikansk trend där en ettåring smashar sin fina födelsedagstårta och ögonblicket fångas av en professionell fotograf. I Sverige är en Smash the cake fotografering är 1-årsfotografering med eller utan tårta som hela familjen älskar. Det är ett fantastiskt sätt att fira och skapa ett tidlös minne av ditt barns första födelsedag. 

Så går Smash the cake hos oss

Inredning och dekoration för varje födelsedag/smash the cake är individuellt och bestäms tillsammans med er i förväg. Ni delar med oss önskad färgteman och typ av dekorationer ni tycker om, vi tar hand om resten. På själva fotograferingen kommer vi att börja med en-två klassiska porträtt på ettårig. Föräldrar och syskon är välkomna att vara med på bilden! Direkt efter födelsedagsbarnet känner sig bekväm i studio - kommer tårtan fram.

Det första reaktionen och emotioner är de roligaste momenten under fotograferingen. Vissa barn är mer försiktiga och det tar lite tid innan de börjar smaka tårtan. Andra krossar tårtan direkt. 

Fotograferingen brukar ta ca 1 timme. 

Vi ordnar inte tårtan men kan rekommendera några duktiga konditorer som kan hjälpa till med att baka och dekorera en tårta för just precis ditt ettårig.

Leverans & Redigering av bilder

Ditt galleri är klart för visning cirka 2-3 veckor efter din smash the cake fotograferingen. Du kommer att få ett korrekturgalleri online där du sedan kan välja dina favoritbilder och lägga din beställning. Vi redigerar och de valda bilderna och levererar dem till dig digitalt som ett sista galleri där du kan ladda ner dem direkt till din dator. 

Tryck, folio fox, album och en annan väggkonst kan ta upp till 3-4 veckor från beställningsdatum.

Dopfotografering

Mer än bara minnebilder

 Dopet är mycket mer än fin tradition att följa. Det är en fest för livet oavsett om den som dops är små eller stor. Det spelar inte heller något roll om dopning hålls i en kyrka eller hemma hos er. Vi älskar att fotografera och fånga kärleksfulla stunder oavsett plats eller tid. Dopfotografering på går i 2 timmar så det blir en del av bilder. Efter ceremoni går vi genom bilder och väljer de som gå genom vårt kvalité granskning. Ni få 60+ redigerade bilder i digitalt format. Fotoalbum, folio box eller framkallningar kan beställas separat. Mer om våra fotoprodukter kan ni läsa här

Så går dopfotografering till

 För att boka oss välj sätt att komma i kontakt med oss som passar dig bäst. Tänk på att det är många av helgar under vår-höst period som är bokade för bröllop så ser till att boka minst några månader i förväg. Berätta gärna lite om vad som önskas med fotografering samt vilka delar av dopet ska vi täcka. Fotograferings detaljer och våra rutiner diskuterar vi gärna via telefon, digitalt mötte eller fysisk besök till vårt fotoateljé. Efter det ses vi på själva fotograferingen. Vi fotograferar innan, under och efter ceremoni. Efter doppet tar vi några grupbilder utanför kyrkan. Bilder levereras om ca 2-4 veckor beroende på säsong.

Julkortsfotografering

Fin tradition och minne men exklusiva bilder

Fotografering för julkort är tillfälle där under november och december vi inreder vår studion med jultemat så att ni kan passa på och skapa ett fint julkort som ni kan bland annat skickat till sina nära och kära. Vi hänger upp en fin bakgrund samt lägger en på golvet, tar fram vår fina jul dekorationer och fotograferar under cirka en timme.

Vi föredrar avtonade färgar som är mer jordnära och passar den nordiska stilen. Dessutom lägger vi inte många props utan håller det stil rent.

Så går julkortsfotografering till

Ni bokar oss via telefon, mejl eller formulär. På fotograferings dagen ska ni försöka att ha så lika kläder allihopa som möjligt. Ännu viktigare är att ha lika färger på kläder. Försök undvika starka färger samt kläder med starka visuella mönster som rutiga eller randiga. 

Fotografering sker under ca et timme men kan förlängas om så önskas. Vi fotografering er enligt önskemål och kan alltid utvidga fotografering till familjefotografering där alla få sin porträtt.

Vi redigera sen bilder och levererar om cirka två veckor via online galleri.