top of page

En bröllopsdag från början till slut

För oss börjar bröllop med förberedelser samt lite"research". Vi besöker platsen ni kommer gifta er på och går igenom allt som har med er dag att göra. Med hjälp av detta har vi koll på läget så att vi inte missar en enda bild från er oförglömliga dag.

Vi jobbar alltid som ett par och täcker bröllopet från olika vinklar.

Vår stil har dokumentär karaktär med stor fokus på detaljer som berättar om dagen och autentiska känslor. Vi skulle gärna vilja vara med er hela dagen och ta bilder från alla era fina stunder. Berättelsen kommer då bli hel och ni kommer utan minsta tvekan uppskatta den alla år framöver.

Bilder som levereras är vanligast i färg. Det bli dessutom en del av bilder i svartvitt, beroende på vart det passar bäst enligt oss.

Följ med oss - nu kör vi

Brud gör sig i ordning framför en spegel på ett hotel rum.jpg

Förberedelser

En av våra absolut favorit tider att vara med er. Du kanske undrar varför? Jo,  förberedelser är nog en av de mest nervositet fyllda stunder då brud och brudgum är på var sitt rum och gör sig redo inför första blicken "First Look" och sen vigseln med prästen/förordnad vigselförrättare. Med alla de frågor om "Hur ska det här gå", "Är jag redo", "Har jag koll på allt ?" "Har han koll på allt?", "Har alla kommit?", "Hur mycket tid är det kvar ?" Det pirrar i magen och känslorna slår i tak, precis som att gå på första dejt fast flera gånger om.

Fotografen är den absolut sista personen man tänker på då det gör att man är helt naturlig med sina äkta känslor framåt. Just då smyger vi runt och fångar känslor, stunder och oförglömliga detaljer som berättar er fina historia.

Som du kanske hört är vi alltid 2 som ta bilder, en vistas med brud och en annan med brudgum. Bilder från förberedelserna är alltid en stor överraskning för brudparet och uppskattas oftast mycket mer än förväntat.

En brud går mot sin man som står framför henne med vänd rygg och inväntar första blicken på sin framtidens fru

First Look

"First Look" är när man ser varandra för första gången och vi följer traditionen och kallar det så. Ni har gjort er superfina och är redo att träffas för första blicken. Känslomässigt blir det inte lättare, med det är ju skönt! Tårar, kärlek, glädje och lite skratt är de känslorna vi är ute efter att dokumentera.

Ni behöver inte tänka på  hur ska man stå, gå, vart ska man titta, samt le eller inte, vi guidar er hela vägen och är där med tips, råd och posering.

Vi fotograferar alltid från två olika perspektiv, den som står och väntar och den som går mot sin partner. Historian ska ju vara hel, eller hur ?!

Brudpar och gäster under kyrklig vigsel på Vasaborgen Uppsala Slott.jpg

Vigsel

Vigsel - en höjdpunkt av nervositet, visst är det så för de flesta. Man står och stirrar på vigselförrättare eller präst i vad som känns som en timme nästan. Det ända man säger är "Ja" en gång. Sen är det slut, man får äntligen andas och ha det kul men nära och kära.

Vi stämmer alltid av med prästen, eller vigselanordnaden i förtid om rutiner och dem platser man inte får vistas i. Vi vill ju gärna gå på alla ställen för att få ett unikt perspektiv på er.

För att vi två inte ska behöva springa framför och bakom er för att få en bra bild, - en av oss alltid framför er och en annan bakom.

Ett brudpar står utanför Litslena Kyrka medan gäster kastar ris på nygifta paret.jpg

Riskastning, Gruppbilder & Porträtt

Nu när den jobbiga delen är bakom er ska ni ut och bemötas av "riskastning". Men i vilket fal som helst är det en magisk stund som vi älskar att fota. 

Efter gratulationerna, massor med kramar och pussar är det bra tid för gruppbilder med nära och kära samt på en brudfölje - alltså de mer delaktiga personer kring er.

En fotograf följer en grupp var.  När vi är klara är det dags för brudparets porträtt, då har vi båda er i en halvtimme eller så.