top of page
10 månader nyfördd tjjej

Nyföddfotografering

Nyföddsfotograf i Uppsala

Chaiko & Markstedt - fotograf av nyfödda i Uppsala

Vi är specialiserade på att fånga de första ögonblicken av ditt lilla underverk. Varje nyfött barn är unikt, och vi strävar efter att skapa minnesvärda och tidlösa bilder som du kommer att älska att dela och bevara för livet.

Med en mjuk och kärleksfull approach skapar vi en trygg och lugn miljö för både barnet och familjen under fotograferingen. Vi fokuserar på att fånga de små detaljerna, de söta ansiktsuttrycken och den oslagbara kärleken mellan er.

Fotoateljé & Rekvisita

Vi har även en fotostudio utrustad med en mängd fina rekvisita och props för att göra varje fotografering unik och personlig. Oavsett om du önskar klassiska porträtt, ömma ögonblick med hela familjen eller konstnärliga bilder som fångar barnets första dagar, är vi här för att förverkliga dina visioner.

Kontakta oss idag för att boka din session och låt oss tillsammans skapa magiska minnen för er familj att chera för alltid."

Fotografering av Nyfödda barn

Livets Allra Första Fotograferingen

Vad är ett nyföddfotografering ? - det är livets absolut första fotosession så länge man inte räknar med ultraljudsundersökning under graviditeten.

Nyföddfotografering är en ganska speciell och nischat fotografering bransch som kräver annorlunda approach, erfarenhet och utrustning. Vi är utbildade och erfarna barn och nyfödds fotografer som levererar unika bilder med känslor.

Notera att  om bebis är äldre än 3-4 veckor gäller barnfotografering i stället.

Nyföddfotografering - Allt du behöver veta

Nyföddfoto är inte samma som barnfoto ?

Varför är nyföddfotografering inte samma som barnfotografering ? Först och främst för att nyfödd bebis sover som bäst just under de första 14 dagar av sitt liv, en så kallad djupsömn. Det låter oss att posera bebisen ganska fritt under längre perioden. Dessutom sover ett nyfödd barn under helas fotosessionen vilket inte gör barn som är äldre än 2-3 veckor.

Exklusiva bilder

Vi strävar efter något exceptionell och nytt varje gång vi fotograferar. Vi har inget mål att upprepa bilder vi redan tagit utan försöker att skapa nya kompositioner och tema.

Med hjälp av vår erfarenhet, fina rekvisita och props kan vi verkligen bjuda alla våra kunder på något exceptionellt. 

Nyföddfotograf med erfarenhet

Vi har lärt oss från de bästa nyföddfotografer i världen som leder nyföddfotografering branschen. Vi har gått både teoretisk och praktisk utbildning inom rätt och säkert nyfödd hantering och innefattar ett certifikat.

Våra största lärare och inspiratörer är Viktoria Surzhko & Kelly Brown.
Era barn är i säkra händer.

 

Om våra fotostudion

Vår studio ligger väster om Uppsala mellan Flogsta och Stenhagen. Studion är modern, fullutrustad men också mysig. Speciellt för nyföddfotografering har vi nyföddställ som är både säkert och mycket bekvämt. Vi använder Baby Shusher (White noise) för att skapa ett extra lugn atmosfär för barnet.

För er föräldrar har vi bekväm soffa, te/kaffe, musik och lite snacks att slappna av medans vi jobbar på.

Utanför Fotoateljé finns det grattis parkering.

Rekvisita, Props och dekorationer

Vi har massor av exklusiva, handsydd kläder, tyg, rekvisita och olika dekorationer.

Vår färg/gamma på alla våra props är gjordnära och har en skandinavisk touch. Vi undviker starka färgar och jobbar  övervägande med avtonade och neutrala färger.

Dessutom har vi många otroligt fina trärekvisita som gunga, trä och metalhinkar, måne och mycket mycket mer.

Våra rekommendationer

1. Boka gärna er nyföddfotografering i god tid. Några månader innan är nog rimlig tid för oss att planera er i vår kalender.

2. På grund av att bebis sover som bäst och ha lång djupsömn sträckor just de första 14 dagar rekommenderar vi att fotografering sker inte senare än 2-3 veckor efter förlossning.

3. Ta gärna med en napp. Även om ni inte använder en napp ska ni ha den med er.

4. Ta gärna med ett underlägg så att vi kan ha den under bakgrunder.

SÅ HÄR GÅR EN NYFÖDDFOTOGRAFERING TILL

Bokning

Vänligen ring eller maila oss när du är gravid (efter graviditetsvecka 32 ). Vi bokar en preliminär dag som är så optimal som möjligt för ditt barn (ca 7-14 dagar gammal).

Förberedelser

Vi planerar er fotografering genom att vi träffas i studion eller digitalt. Ni får lite tips att tänka på och se vilka möjligheter ni har när det gäller tema, färger, kläder och annan fin rekvisita.

Fotografering

Fotograferingen tar 3-4 timmar där vi har fullt fokus på barnfotografering. Under dessa tre timmar finns det självklart tid till att ta familj- och syskonporträtt om ni önskar. Skulle bebisen inte vilja somna kan vi ta fina bilder ändå. Vi använder Baby Shusher (White noise) för att skapa ett extra lugn. Mamman eller båda föräldrarna har möjlighet att sitta på soffan, vila, dricka kaffe och lyssna på lugnare musik mellan amning.

Det finns massor med rekvisita att välja mellan. 

​Bildvisning och leverans

1-2 veckor senare får ni titta på era bilder och välja de som ni tycker om mest. Vi kommer att skicka en länk till just er galleria med de bästa bilderna som vi har tagit under fotograferingen. 

Det brukar vara runt 30-50 bilder att välja ifrån. Efter ni har valt era favoriter - redigerar vi de och levererar digitalt 1-2 veckor senare.

bottom of page
Trustpilot