top of page
10 månader nyfördd tjjej

Nyföddfotografering

Livets första fotograferingen.  

Ett nyföddporträtt - en sådan stund där tiden stannar.

Vi rekommenderar att fotografera nyfödda barn inom 14 dagar efter förlossning för att vi ska kunna posera bebisen. Det tar minst 3 timmar att fotografera bebisen eftersom det krävs djupsömn för att kunna posera nyfödda. Under fotograferingen brukar mammor mata, vagga, byta blöja och lägga sina nyfödda barn samt krävs det en lugn och harmonisk miljö för att få en avslappnad bebis. Under dessa tre timmar finns det självklart tid till att ta familj- och syskonporträtt om ni önskar. Skulle bebisen inte vilja somna kan vi ta fina bilder ändå. Vi använder Baby Shusher (White noise) för att skapa ett extra lugn. Det finns massor med rekvisita att välja mellan. 

Man bokar en nyföddfotografering genom att preliminärboka en tid under graviditeten en vecka efter beräknad förlossning. Kommer bebisen tidigare än väntat, eller senare, bokar vi om tiden så den passar.

Är er bebis äldre än 14 dagar gammal, kan ni boka in er för en standardsession men ändå få nyföddinspirerande bilder med fin rekvisita.

Vi rekommenderar er att boka er nyföddfotografering i god tid.

Vår studio ligger i Uppsala med gratis parkeringsmöjligheter. 

SÅ HÄR GÅR EN NYFÖDDFOTOGRAFERING TILL

Bokning

Vänligen ring eller maila oss när du är gravid (efter graviditetsvecka 32 ). Vi bokar en preliminär dag som är så optimal som möjligt för ditt barn (ca 7-14 dagar gammal).

Förberedelser

Vi planerar er fotografering genom att vi träffas i studion eller digitalt. Ni får lite tips att tänka på och se vilka möjligheter ni har när det gäller tema, färger, kläder och annan fin rekvisita.

Fotografering

Fotograferingen tar 3-4 timmar där vi har fullt fokus på barnfotografering. Mamman eller båda föräldrarna har möjlighet att sitta på soffan, vila, dricka kaffe och lyssna på lugnare musik mellan amning.

Bildvisning och leverans

1-2 veckor senare får ni titta på era bilder och välja de som ni tycker om mest. Vi kommer att skicka en länk till just er galleria med de bästa bilderna som vi har tagit under fotograferingen. 

Det brukar vara runt 30-50 bilder att välja ifrån. Efter ni har valt era favoriter - redigerar vi de och levererar digitalt 1-2 veckor senare.

bottom of page