top of page

Professionell porträttfotograf i Uppsala & hela sverige

Porträtt som överraskar och visar en ny DIG

Vi på Chaiko & Markstedt är porträttfotograf som plåtar i olika stilar och ser oss som experter i professionella porträttfotografering: portfoliobilder; klassiskt porträtt och porträtt i Fine Art stil för företag samtidigt som privata kunder.

Att vara expert porträttfotograf innebär att kunna ljussatta på så sätt att det understryker syfte av porträttfotografering. Förutom ljussättning så måste man behärska mycket bra vinklar av fotografering och posering av sin modell så att det hänger ihop med bildens syfte.

Om man tänker på syfte och objekt av fotografering kan  dela porträttfotografering i olika kategorier: klassiska porträttbilder med olika kroppsandel (helkropp, headshot m.m. läs gärna mer här) som syns på en bild; Barn-, par- eller familjeporträtt; Fine-Art porträtt, fotografering av personal.

Porträtt kan man egentligen kalla vilken bild som helst där en eller flera människor är i fokus och ta den största andel av bilden. Inte alla av de porträtt/bilder har dock mycket att göra med just porträttfotografering.
Bakom oss som porträttfotograf ligger kunskap, praktik och många årserfarenhet att ta porträttfotografering på en professionell nivå.

Vi älskar att bygga porträtt sten för sten från när man först hör syfte med bilden, ljussättning och posering, val av bakgrund till den sista biten - retuschering i Photoshop.  

Porträttfotograf Chaiko & Markstedt Photography har ett stort privilegiet att har egen, modern och fullutrustad Fotoateljé så att vi kan både jobba i vår fotostudio eller på plats. All vår utrustning är bärbar och av högsta kvalité.​

Porträttfoto hos oss är något mer än bara bild, det alltid personligt, starkt & uttrycksfullt

Här hittar du kreativa och iögonfallande bilder som du kommer att älska. Välj bland klassiska eller kanske mer retrostil med touch av fine art-porträtt och mycket mer. Vi är också mycket skickliga på low key, dramatiska porträtt där vi tar fram känslor och karaktär du själv inte visste fanns.

Vad vill du göra ?

PRISER FÖR PORTRÄTT FOTOGRAFERING

Porträttfotografering till alla behov: CV, Linkedin, Portfoliobild till sociala medier. Vi skapar ett porträtt som passar just dig.

Headshot, Halv- eller Helkropp Porträtt, - vi kan det!

Helkropp, Halvkropp eller Headshot väljer du. Som porträttfotograf specialist jobbar med alla porträtt.

Vem fotograferar vi?

Vi fotograferar små och stora, par och familj, mindre och större grupper.