top of page

Porträttfotografering 

Vi på Chaiko & Markstedt fotograferar porträtt i olika stilar och ser oss som experter i professionella porträttfotografering: portfoliobilder; klassiskt porträtt och porträtt i Fine Art stil för företag samtidigt som privata kunder.

Att vara expert i porträtt fotografering innebär att kunna ljussatta på så sätt att det understryker syfte av porträttfotografering. Förutom ljussättning så måste man behärska mycket bra vinklar av fotografering och posering av sin modell så att det hänger ihop med bildens syfte.

Om man tänker på syfte och objekt av fotografering kan  dela porträttfotografering i olika kategorier: klassiska porträttbilder med olika kroppsandel (helkropp, headshot m.m. läs gärna mer här) som syns på en bild; Barn-, par- eller familjeporträtt; Fine-Art porträtt, fotografering av personal.

Porträtt kan man egentligen kalla vilken bild som helst där en eller flera människor är i fokus och ta den största andel av bilden. Inte alla av de porträtt/bilder har dock mycket att göra med just porträtt fotografering.
Bakom vår porträttfotografering ligger kunskap, praktik och många årserfarenhet att ta porträtt fotografering på en professionell nivå.

Vi älskar att bygga porträtt sten för sten från när man först hör syfte med bilden, ljussättning och posering, val av bakgrund till den sista biten - retuschering i Photoshop.  

Vi på Chaiko & Markstedt Photography har ett stort privilegiet att har egen, modern och fullutrustad Fotoateljé så att vi kan både jobba i vår fotostudio eller på plats. All vår utrustning är bärbar och av högsta kvalité.​

Headshot, Halv- eller Helkropp Porträtt ?

Helkropp, Halvkropp eller Headshot väljer du. Vi jobbar med alla porträtt.

Vem fotograferar vi?

Vi fotograferar små och stora, par och familj, mindre och större grupper.

Olika porträtt

Familjefoto, Konstnärligt porträtt i Fine Art stil eller Business porträtt för dig och dina anställda ? - vi är alltid glada att hjälpa dig att skaffa det porträtt som passar just din smak, still eller kanske företagets bild?