top of page
  • chaikomarkstedt

Tips och råd till brudparet inför bröllopsfotografering

Uppdaterat: 13 nov. 2023

Njut av de bästa dagen samt fånga de magiska stunder på bild med hjälp av våra Tips och Råd inför bröllopsfotografering

Att planera bröllopsfotograferingen är en viktig del av bröllopsförberedelserna och kan vara avgörande för att fånga de magiska ögonblicken på er stora dag. Här är tips och råd inför bröllopsfotografering som brudparet kan ha i åtanke:

Bokning av bröllopsfotograf
Reservera tid för bröllopsfotografering i din schema

1. Kom ihåg att fotografen ska ha tid i er planerings schema innan bröllopsfotografering.

Kan vara lätt att planera full dag eller två och glömma bort att fotografering ska ha tid också. Kom ihåg att fotografen ska ha tid i er planerings schema. Prata gärna med er bröllopsfotograf innan ni har allt schema spikat. Det finns mycket att ta hänsyn till så att få magiska bilder


2. Kommunicera med Fotografen:

Innan bröllopsdagen är det viktigt att ha en öppen kommunikation med er fotograf. Diskutera era förväntningar, önskemål och specifika idéer ni har för fotografierna. Ju bättre fotografen förstår era visioner, desto bättre kan de fånga ögonblicken som betyder mest för er.


3. Utforska Olika Platser:

Om möjligt, överväg att utforska olika platser för fotografering innan bröllopet. Det kan vara vackra trädgårdar, stränder eller stadsparker. Variationen i bakgrunder ger er en mängd olika bilder att välja mellan.


3.1 Tänk på Ljuset:

Ljuset spelar en avgörande roll i fotografi. Om möjligt, planera fotograferingen under gyllene timmen (strax efter soluppgång eller före solnedgång) för det mjuka och vackra ljuset. Om inomhus, se till att det finns tillräckligt med naturligt ljus eller att studioblixtar används på ett sätt som ger mjuka och naturliga skuggor.


4. Sätt upp en Tidsplan:

Skapa en tidsplan för bröllopsdagen som inkluderar tid för porträttfotograferingar. Detta ger er tillräckligt med tid för att vara avslappnade och njuta av stunden, samtidigt som fotografen har tillräckligt med tid för att fånga vackra bilder utan stress.


5. Försök att ha roligt under fotograferingen

Visst blir man stel framför kameran i de flesta fall? Det blir nog inte bättre när man bli bett kolla in i den. Bröllops fotografering är inte passfoto och därför ska vara inte spänt heller jobbigt utan rolig och avslappnad. Släpp blicken från kameran, var aktiv med din partner och då händer magi.


6. Ta bilder under hela bröllop-skapa berättelse för många år framåt.

Många vill helst ha bilder från vigsel och nedprioriterar förberedelser, förlovningsbilderna, mingel, middag, solnedgång och den första valsen.

Bröllopsdagen är full av speciella ögonblick som inte går att upprepa. Fotografen bör vara redo att fånga så många bilder som möjligt för att säkerställa att inget minnesvärt ögonblick går förlorat. Detta inkluderar både planerade och oväntade ögonblick.

Du kan se en heldag bröllopsberättelse som inspiration och exempel på de magiska bilderna här.


7. Inkludera Familj och Vänner:

Familj och vänner är en viktig del av er stora dag. Inkludera dem i fotografierna för att skapa minnesvärda ögonblick tillsammans. Gruppbilder är fantastiska sätt att fånga kärleken och stödet från era nära och kära.


8. Var Flexibla:

Ibland kan saker inte gå exakt som planerat, och det är helt okej. Var öppna för förändringar och var flexibla om det behövs. Ofta kan de mest spontana ögonblicken leda till de mest minnesvärda fotografierna.

Genom att följa dessa tips och råd kommer ni att kunna njuta av en av de mest minnesvärda dagarna i era liv samtidigt som ni säkerställer att bröllopsfotografierna fångar den kärlek och glädje ni känner för varandra. Lycka till med er stora dag!

14 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page
Trustpilot